Hirdetés

Mégis fehér lesz a karácsony? Csapadékzóna robog felénk

Nap Híre portré Nap Híre

Bár a hideget nem mindenki szereti, a fehér karácsonyra már régóta vágyunk, ugyanis az elmúlt években nem igazán volt télies az idő az ünnepek alatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a péntekről szombatra virradó éjszakán nyugat felől csapadékzóna érkezik, amelyből a Dunántúli-középhegységben, a főváros tágabb térségében és az Északi-középhegységben átmeneti havazás valószínű, ezt követően, napközben már a legtöbb helyen olvadás várható. Addig jellemzően lepel-3 cm friss vizes, tapadó hó hullhat, lokálisan (főként a magasabban fekvő tájakon) az 5 cm-t is meghaladhatja a hónövekmény.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen várható csapadék, délen, délnyugaton zömében eső, máshol eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Az Észak-Dunántúlon jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, nyugati szél. Délután általában 1, 9 fok várható, de délnyugaton melegebb lehet.

Vasárnap, szenteste napján nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórtan várható eső. Főleg északon, északkeleten, illetve a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban általában -3, +5, a havas északkeleti tájakon -5, -4 fokot mérhetünk. Délután többnyire 7, 12 fok valószínű, de északkeleten hidegebb idő lehet.

Szinte kitavaszodik, nézze milyen idő lesz karácsonykor

Hétfőn bár borult lesz az idő, de egyre nagyobb területen szakadozik majd a felhőzet, és maximum esőre számíthatunk. A minimum 1 és 8 fok között várható, a maximum-hőmérséklet pedig 8 és 14 fok között alakul. Kedden, karácsony második napján pedig már a nap is kisüt és csapadék sem valószínű. Hajnalban 0, +7, kora délután 7, 13 fokot mutathatnak a hőmérők.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés