Hirdetés

Nem véletlenül lőtte le tanárát a hatéves diák, újabb részletek derültek ki

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ahogy arról korábban a Naphíre beszámolt, a Newport News-i iskolában egy hatéves kisfiú lelőtte a tanárát, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A rendőrség most újabb részleteket derültek ki a lövöldözéssel kapcsolatban. A helyi rendőrfőnök közölte: szándékosan lőtt tanárára a hatéves diák múlt pénteken egy tanórán Virginiában. Steve Draw szerint kizárható, hogy véletlen baleset lett volna, hogy a diák a tanórán elővett egy fegyvert a táskájából és lőni kezdett. 

A tanárnőt, Abby Zwernert kórházban ápolják, állapota stabil, a gyerekek közül senki nem sérült meg. A gyermeket a lövöldözés után fizikai erővel kellett megfékeznie egy másik iskolai alkalmazottnak, majd a rendőrség őrizetbe vette. 

Mint kiderült, a fegyvert legálisan vásárolta a kisdiák édesanyja és tartotta otthonukban, ahonnan a gyerek bevitte az iskolába. Az eset közvetlen előzményeiről a nyomozás érdekében a hatóság nem adott tájékoztatást. Arról sem adtak információt, hogy a hatéves tettest jelenleg hol tartják.

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy az életkora miatt a bíróság nem kezeltheti felnőttként, és, ha elítélik, még ahhoz is túl kicsi, hogy fiatalkorúak börtönében, javítóintézetben töltse le a büntetést.

Az iskola vezetője közölte, hogy az intézmény, a Richneck Általános Iskola egész héten zárva tart. A tanárnő felépüléséért hétfő este gyertyás virrasztást tartottak - közölte az MTI.

    

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés