Hirdetés

Donald Trump rezidenciáját ellepték az FBI emberei

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói hétfő délután házkutatást tartottak Donald Trump floridai rezidenciáján. A hírt a volt elnök is megerősítette a hírt, az FBI pedig még azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.

Az értesülések szerint a hatóság emberei minősített iratokat kerestek, melyek a volt elnöki hivatal idejének megszűnése után vitt magával. Más értesülések a 2021 január 6-i eseményekkel kapcsolják össze a házkutatást. 

Egybehangzó hírek szerint a házból 15 doboznyi irattal távoztak.

Donalt Trump az esettel kapcsolatban azt írta, példátlan a bejelentés nélküli házkutatás, ami ezelőtt egyetlen korábbi elnökkel sem történt meg. "A hatóság fellépése nem volt „sem szükséges, sem helyénvaló”, ügyészségi túlkapás, és az igazságügyi rendszer fegyverként való felhasználása" - írta a volt elnök.

A hatósági intézkedés idején Donald Trump nem tartózkodott a floridai épületegyüttesben, Mar-a-Lago-ban. A tudosítások szerint a házkutatásról szóló hírek kiszivárgása után a ház közelében Trump-párti tüntetők jelentek meg - írta az ATV. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés