Hirdetés

Farkas kóborol Budapest környékén

Garai Kitti portré Garai Kitti

A svájci farkas lassan két hete a dél-budai agglomerációban található, a természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan készenlétben van miatta. 

A Gruppe Wolf Schweiz természetvédelmi csoport alig egy hónapja a közösségi oldalán tett közzé egy térképet, melyen jól látható az M237 számú, az akkor már a Vértesben kóborló jeladós farkas vándorlása. A vélhetően két éves hím tavaly tavasszal hagyta hátra a svájci Stagias-falkát, azóta pedig már hatalmas utat megtett.

Az M237 kódszámú farkas – amely több mint hétszáz kilométeres vándorlás után az Alsó-Rajna-völgytől egészen a Budapesthez közeli Vértesig jutott – továbbra is Budapest térségében van - közölte a 24.hu-val David Gerke, a Gruppe Wolf Schweiz munkatársa. 

A magyar természetvédelmi hatóságok is tudnak a farkasról

Hivatkozás másolása

David Gerke a lapnak azt is elmondta, hogy lelassult a farkas mozgása, és a hollétéről tájékoztatták a magyar természetvédelmi hatóságokat is. A 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pedig azt közölte: a farkas 2 hete a dél-budai agglomerációban található, azonban nem számítanak arra, hogy hosszútávon ezen a területen marad. Napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodik

A természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan készenlétben van. Amennyiben hosszabb ideig kimarad a jeladás, akkor óvatos keresést indít.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés