Hirdetés

Fantasztikus hír érkezett! Elhagyhatta Marokkót a 9 iker

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Hazatértek Maliba a kilences ikrek Marokkóból, ahol életük első 19 hónapját töltötték - számolt be róla a BBC hírportálja kedden.

Az ikrek a Guinness-rekordok könyvébe is bekerültek, mivel egyetlen szülésből kilencen születtek, és mind életben maradtak.

Édesanyjuk, Halima Cissé, aki most 27 éves, 2021 májusában repült Marokkóba, hogy a szülés megfelelő körülmények között folyhasson le. A kisbabák, öt kislány és négy kisfiú császármetszéssel jöttek világra Casablancában a terhesség 30. hetében.

A csecsemők súlya a születésükkor 500 grammtól 1000 grammig terjedt. Mivel nagy volt a kockázata, hogy kis súlyuk és koraszülöttségük miatt egészségügyi problémáik lehetnek, első hónapjaikat a kórházban töltötték.

Később egy lakásba költöztették a családot, ahol a gyerekek 24 órás felügyeletet kaptak az Ain Borja klinikától. Mint apjuk, Abdelkader Arbi első születésnapjuk alkalmából elmondta: mindegyik gyerek más karakter. Vannak köztük csöndesek, de olyanok is, akiknek nagy a hangja, vagy akik azt szeretnék, ha mindig felvennék őket. "Nagyon különbözőek, de ez teljesen normális" - mesélte.

Az apa hozzátette: a kilences ikrek nagyon híresek Maliban, és az emberek alig várják, hogy a saját szemükkel láthassák őket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés