Hirdetés

Borzalmas halált halt egy ukrán menekült a Máramarosi-havasokban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Négy ukrán menekült eltévedt szerda éjjel a Máramarosi-havasokban, egyikük életét vesztette - közölte a máramarosszigeti határrendészet.

A három harminc év körüli férfiből és egy nőből álló soport szerdán reggel szökött át a háború sújtotta Ukrajnából Romániába, azonban a hegyekben eltévedtek. A helyszínen a napokban nagy mennyiségű hó hullott, ami megnehezítette a hegyimentők munkáját, akik szerda este siettek a segítségükre.

A határrendészet és a hegyimentők közös csapatai csütörtök hajnalban találták meg az ukrán csoportot, egyiküket a kihűlés állapotában - írja a 444.hu. Az ukrán állampolgárokat közel a határhoz, mintegy 1400 méteres magasságban, egy nehezen megközelíthető hegyen találták meg.

A hegyimentők vezetője, Dan Benga kiemelte: a Máramarosi-havasokban helyenként már 60-80 centiméteres a hóréteg vastagsága. Arról is beszélt, hogy a kihűlt személyt a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A helyszínen életét vesztette. A társait kórházba szállították.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés