Hirdetés

Meglepő termék lett hiánycikk az árstop miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Talán nem is gondolná, de brutálisan megnőtt a kereslet a fagyasztóládák és fagyasztószekrények iránti kereslet.

Arról számolt be az eMag, hogy a rezsicsökkentés szabályainak tavaly nyár végi megváltoztatása után egy hónap alatt 64 százalékkal nőtt a fagyasztóláda értékesítése.

A cég háztartási kis- és nagygép üzletágának vezetője szerint a kereslet ennél az ugrásnál is nagyobb, és mára már hiány van a legnépszerűbb modellekből.

Ekker Róbert hangsúlyozta, hogy teljes termékhiány ugyan nincs, de a rendszerben látható, hogy a valós kereslet magasabb, mint amit az értékesítési számok mutatnak, és az ügyfélszolgálaton is sokan szeretnék megtudni, egyes termékek mikor lesznek elérhetőek.

Az eMAG becslései szerint akár 25-30 százalékkal több fagyasztót is értékesíteni lehetett volna Magyarországon, ha bizonyos típusokból nem akadozik az ellátás.

A hiányt pedig erősíti, hogy a gyártók éppen kivonulni terveztek a fagyasztók termékkategóriájából, mert a normál piaci folyamatok alapján a fagyasztóládák iránti keresletnek éppen drasztikusan csökkenni kellene, ám most ennek pont az ellenkezője történik Magyarországon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés