Hirdetés

Brutális fagy csap le az országra, de meglepetést is tartogat az időjárás

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mínusz 9 fok is lehet ma.

Az elmúlt napok csapadékos időjárása után meglepetést is tartogat az időjárás: a legtöbb helyen megszűnik a cspapadék, és végre újra kisüt a nap. Kedden többnyire derült vagy kissé felhős idő várható többórás napsütés.

Kisebb körzetekben, napközben elsősorban a keleti, északkeleti határszélen lehetnek felhősebb tájak, ahol továbbra is előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Estefelé délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A fagy itt marad: a hőmérséklet kora délután -3 és +3, késő este -9 és -2 fok között valószínű.

Hivatkozás másolása

Szerdán aztán délnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet, így jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északkeleten, keleten lehetnek még napos időszakok, ezt követően csupán kisebb szakadozás lehet afelhőzetben. 

Helyenként előfordulhat kisebb csapadék, eleinte inkább havazás, havas eső, melyet délnyugat felől egyre inkább eső vált fel. Néhol átmeneti gyenge ónos eső, ónos szitálás sem kizárt. Az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön időnként élénk, erős lökések is kísérhetik a déli, délkeleti irányú szelet. Hajnalban általában -9, -3 fokot mérhetnek, de a szélvédett, kevésbé felhős, hófödte északkeleti tájakon ettől több fokkal hidegebb lehet. A csúcshőmérséklet -4 és +3 fok között valószínű, északkeleti határvidéken az alacsonyabb értékekkel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés