Hirdetés

Nincs több titok: most kiderül, ki tiltott le Facebookon

Garai Kitti portré Garai Kitti

A közösségi oldalak igyekeznek nagyon diszkréten kezelni, ha valaki letilt valakit. Azonban könnyedén rá lehet jönni arra, ha valaki úgy dönt, kitöröl minket az életéből, vagy legalábbis a közösségi oldalakon megszünteti velünk a kapcsolatot. 

Mivel manapság szinte mindenki ott van mindenhol, így ha felmerül a gyanú, hogy valaki letiltott minket, érdemes megnézni, hogy a többi közösségi oldalon megtalálható-e az illető. Azonban jó esély van arra, hogy a többi közösségi felületen sem enged teret magához az illető és ott is letilt. De hogyan lehet meggyőződni arról, hogy tiltásról van szó? 

A legtöbb esetben bár a kontaktok között megtalálod az illetőt, de nem tudsz neki üzenetet küldeni. Egyszerűen azt írja ki a Messenger, hogy nem tudsz az illető számára üzenetet küldeni. Ha az illető fotóját és nevét látod, akkor letiltott, ha csak egy szürke fantomképet, akkor törölte magát a Facebookról.

WhatsApp-on a kontaktszemélyről nem látod, hogy éppen elérhető-e, vagy hogy mikor volt utoljára elérhető. Ha üzenetet írsz neki, csak egy kék pipa jelenik meg, azaz az üzenetet elküldted, de a kézbesítést jelző kék pipa nem jelenik meg, és hívni sem tudod. Lehetséges ugyanakkor, hogy az alkalmazást törölte le az illető a telefonjáról. Ugyanez igaz a Viberre is - írja a Glamour

Mit tapasztalunk, ha valaki letilt minket?

Hivatkozás másolása

A letiltott fél nem tud üzenetet küldeni a másiknak például a Messengerben. Ám, ilyenkor még a Facebook-profilt lehet látni, ám ha onnan is letilt, akkor minden lehetőség elszáll, hogy tartsuk a kapcsolatot az adott emberrel. 

A legtöbb közösségi oldalon csak az adott profilt lehet letiltani, így ha valaki új felhasználót hoz létre, akkor továbbra is kapcsolatba léphet azzal az illetővel, aki korábban a másik fiókját letiltotta. Azonban az Instagramon például van lehetőség arra is, hogy úgy tilts le valakit, hogy a felhasználó által létrehozott összes profilt tiltod - jegyezte meg a portál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés