Hirdetés

Ledobta a bombát a Facebook: visszatér egy régi funkció, amit évek óta rejtegetett

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Facebook újjáéleszti egyik legkorábbi funkcióját, és úgy tűnik, hogy a Z generáció odáig van érte.

A népszerű közösségi oldalon évekig rejtegették a "Poke" funkciót, amivel valakinek virtuálisan küldhetünk egy bökést, most azonban visszatér. A Business Insider azt írta, ez a funkció gyakorlatilag mindvégig ott volt, csak a Facebook nagyon-nagyon mélyre rejtette a beállítási lehetőségek között. 

A Meta nemrégiben közölte, hogy a 2024-es év elején egy dizájn-fejlesztést hajtottak végre, amely a Bökés gombot kissé láthatóbbá tette. Az új dizájn a felhasználó által keresett bármely név mellett megjelenítené a gombot. Ezzel is arra akarják ösztönözni az embereket, hogy használják a funkciót. A vállalat azt is elárulta, hogy a napi bökések száma a 13-szorosára nőtt a dizájnváltás után.

Emellett megkönnyítették a Bökés funkció megtalálását is, ugyanis mostantol a "poke" vagy "pokes" beírásával akár a keresősávban is rábukkanhatunk. Kiderült az is, hogy az új bökések több mint 50%-át 18 és 29 év közötti felhasználók készítették. Úgy vélik, ez annak tudható be, hogy a Z generáció tagjai túl fiatalok voltak, így nem voltak jelen a Facebookon a "bökések fénykorában."

A bökés a Facebook egyik legkorábbi jellegzetes funkciója volt, amelyet még a News Feed előtt indított el, azonban egy idő után már nem volt annyira népszerű a felhasználók körében. Az emberek talán úgy gondolták, hogy hátborzongató vagy túl kacér, vagy egyszerűen csak voltak jobb módjai is a kommunikációnak.

A bökés egyébként egy tökéletes, kis erőfeszítéssel járó módja annak, hogy kapcsolatba lépj egy olyan Facebook-barátoddal, akit már egy ideje nem láttál. A Facebooknak pedig égető szüksége van valami ilyesmire, egy olyan módra, amely valóban hasznos az ismerősökkel való kapcsolatteremtéshez.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés