Brutális drágulás jön? Ezer forint lehet a kenyér nyárra

  • Magyarország
Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A szakemberek előrejelzései szerint a nyár végére még az 1000 forintot is elérheti a kenyér ára - hangzott el az ATV Híradójában.

Az orosz-ukrán háború kirobbanásávalegyütt nagyon emelkedett a búza ára, jelenleg a befektetőket az is aggasztja, hogy a globális ellátásban ennek következtében hatalmas problémák keletkezhetnek.

„62 ezer forintos tonnánkénti búzaárral kezdtük a tavalyi árat és a búza vásárlást, most 135 ezer forintnál van tonnánként, a jelenlegi árakhoz képest is nagyjából 40 százalékos áremelést fognak meglépni” – mondta az ATV-nek Lakatos Zoltán, a Gabonaszövetség alelnöke. És azt is hozzátette, hogy ennek egyenes következménye, hogy a pékeknek is emelniük kell az árakat.

Az egyik pékség tulajdonos sem látja túl optimistán a jövőt. Temaj Ardit azt mondta, nem csodálkozna azon sem, ha nyárra már az 1000 forintot is elérné a kenyér ára.

Cimkék:
  • kenyér
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet