Hirdetés

Ez adott célt az életének - létrehozták a Matthew Perry Alapítványt

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Matthew Perry néhai színész nevében alapítványt hoztak létre a függőségekkel küzdők megsegítésére.

Matthew Perry
Matthew Perry

Létrehozták a Matthew Perry Alapítványt, hogy segítsenek a szenvedélybetegeken, írja a BBC.

Matthew Perry alakította Chandlert a Jóbarátok című sorozatban, a színész a múlt hétvégén halt meg, 54 évesen.

A sztár felnőtt élete nagy részében alkohol- és drogfüggőséggel küzdött.

A Matthew Perry Alapítvány közleménye szerint ez "Matthew tartós elkötelezettségének felismerése a szenvedélybetegséggel küszködők segítése iránt".

Az alapítvány honlapján Perry egyik idézete is megtalálható, amelyet halála óta széles körben terjesztenek: „Ha meghalok, nem akarom, hogy a Jóbarátok legyen az első dolog, amit megemlítenek” – mondta tavaly. "Azt akarom, hogy mások segítése legyen az első dolog, amit megemlítenek. Életem hátralévő részében ezt bizonyítva fogom leélni."

Van egy másik idézet is a 2022-es memoárjából: "A függőség túl erős ahhoz, hogy bárki egyedül legyőzze. De együtt, napról napra legyőzhetjük.”

Perry temetésére pénteken Los Angelesben került sor, a szertartáson a Jóbarátok szereplői, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc és Lisa Kudrow is jelen voltak.

A színészt október 28-án találták meg holtan egy jacuzziban, Los Angeles-i otthonában. A Jóbarátok alkotótársa, Marta Kauffman az NBC Today című műsorának elmondta: "Segíteni akart más szenvedélybetegeknek, és adott neki célt.”

Perry 2012-ben 10 millió dolláros malibui strandkomplexumát a férfiak józan lakóhelyévé alakította, és a projektet a következő évben a Fehér Ház díjat kapott. Két évvel később eladta, de azt mondta, továbbra is elkötelezetten dolgozik a felépülő szenvedélybetegek támogatásáért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés