Hirdetés

Közleményt adott ki a TEK az esztergomi robbantásban elhunyt rendőr temetéséről

Nap Híre portré Nap Híre

Mint írják, a kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét biztosítva intézkednek a hősi halottá nyilvánított Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagy temetéséről.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, robbanás történt szeptember 20-án Esztergomban egy családi háznál. Az épülethez a rendőrök is kivonultak és egy rendőr meghalt intézkedés közben. Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a TEK Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Pintér Sándor belügyminiszter. Az elkövető szintén meghalt a robbanásban.

A Terrorelhárítási Központ most közleményt adott ki, azt írták: a kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét biztosítva intézkednek a hősi halottá nyilvánított Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagy temetéséről. A TEK főigazgatója személyesen koordinálja a végtisztesség megadásával kapcsolatos teendőket, amihez Nyíregyháza önkormányzata minden támogatást megad, a díszsírhely adományozásával kapcsolatban gördülékenyen folyt az egyeztetés Kovács Ferenc polgármester és a TEK főigazgatója között.

"A  gyászszertartás szervezése zavartalan. A korábbi tájékoztatásnak megfelelően a néhai kollégától katonai tiszteletadás mellett, evangélikus szertartás szerint 2023. év október hó 20. napján 15.00 órakor vesznek végső búcsút a hozzátartozók, barátok és kollégák a nyíregyházi Északi temetőben. A család kívánalma szerint a gyászszertartás nem sajtó nyilvánosesemény"

- írták az MTI szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés