Hirdetés

Tragédiához vezetett a pusztító vihar, több ember eltűnt a heves esőzések és földcsuszamlások miatt Svájcban

Nap Híre portré Nap Híre

Több ember eltűnt a délkeleti Ticino kantonban egy földcsuszamlást követően, amelyet az alpesi ország nagy részét szombat óta sújtó özönvízszerű esőzés okozott - közölte a rendőrség.

A heves zivatarok "földcsuszamlást okoztak Fontana térségében (a kanton északnyugati részén), és emberek eltűnését jelentették" - írta közleményében az olasz nyelvű kanton rendőrsége, további részletek ismertetése nélkül.

A mentési munkálatok a rossz időjárási viszonyok miatt különösen nehezek - számolt be az idézett forrás az MTI szerint.

A hatóságok vasárnap kora reggel felhívást tettek közzé a Maggia folyó közelében lévő házak kiürítésére Prato-Sornico és a Maggia-völgy lakói számára, ahol az eltűnteket keresik.

Az utakat lezárták, és a folyó mentén lévő kempingeket kiürítették - közölte a kantoni rendőrség. Egy hidat is elmosott a víz, elzárva egy utat a kantonban. A Swissalert szövetségi figyelmeztető rendszer szerint a Maggia-völgyhöz közeli több völgyet már nem lehet megközelíteni, és az áramellátás is megszűnt. A kanton egy része ivóvíz nélkül maradt.

Svájc nagy részét szombat délután óta heves zivatarok sújtják. Az özönvízszerű esőzés és a hóolvadás miatt megduzzadt a Rhone és megáradtak mellékfolyói is. Több száz embert kimenekítettek és számos utat lezártak a délnyugati Wallis kanton hatóságai.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés