Hirdetés

Kegyetlenül lecsap az időjárás: jobb, ha erre felkészül

Garai Kitti portré Garai Kitti

Eső és köd is jön, az autósoknak nem árt vigyázniuk az utakon. Tizenkét vármegyére figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, helyenként tartósan párás, ködös idő várható, de kisebb-nagyobb szakadozások, elvékonyodások előfordulhatnak a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Tiszántúlon. 

Délután előbb az Észak-Dunántúlon lehet gyenge szemerkélés, majd északnyugat, észak felől megnövekszik a csapadékhajlam, és egyre többfelé rákezd az eső, záporeső.

A déli, délnyugati szél időnként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. Késő estére 2 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Tizenkettő vármegyére adtak ki figyelmeztetést a sűrű, tartós köd miatt

Hivatkozás másolása

A Dél-Dunántúlon, középső országrészben, az Alföld nyugati és középső részein, illetve az Északi-középhegység térségében többfelé várható sűrű köd. Péntek délelőtt csak lassan javulnak a látási viszonyok, főként az északi tájakon, hegyvidéki területeken egész nap megmaradhat a köd. Helyenként kevéssel fagypont alatti hőmérséklet mellett ónos szitálás előfordulhat - áll a veszélyjelzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés