Hirdetés

Ránk szakad az ég: öt megyére adtak ki figyelmeztetést az eső miatt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint túlnyomóan borult lesz az ég, és délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, este a déli területeken egy-egy zivatar is kialakulhat. Nagy területen kiadós mennyiség valószínű.

Általában mérsékelt marad a légáramlás, ugyanakkor a Dél-Alföldön élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton 3 és 7, másutt 7 és 12 fok között valószínű. Több helyen az esti órákban állhat be a maximum.

A veszélyjelzéss szerint a mediterrán ciklon csapadékzónája napközben fokozatosan észak, északkelet felé helyeződik. Elsősorban az északi megyékben kiadós mennyiség várható, arrafelé nagy területen meghaladhatja a napi csapadékösszeg a 20 mm-t, néhol akár a 30 mm-t is. Az Északi-középhegység magasabb csúcsain halmazállapot váltás is lehetséges, azonban tartósan megmaradó hóréteg nem valószínű.

A péntek esti, késő esti órákban a Dél-Dunántúlon és az Alföldön kis eséllyel az ég is megdörrenhet.

Mint az a Naphíre megírta, a  hétvége felé közeledve egyre több csapadék érkezik, pénteken és szombaton sokfelé várható eső zápor, vasárnap pedig az esőt havas eső, havazás váltja fel majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés