Hirdetés

Kész, vége, víz alá kerül az ország: figyelmeztetik a magyarokat, még több eső jön

Nap Híre portré Nap Híre

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok, rengeteg eső fog esni ma.

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken borult idő várható, ugyanakkor a déli, délkeleti részeken elvékonyodhat a felhőzet, de legfeljebb csak kevés helyen bukkanhat elő a nap. A csapadékzóna fokozatosan északkelet felé helyeződik, közben dél felől szűnik is az eső. 

Estefelé már csak az északi tájakon eshet és ott is egyre kevesebb helyen. A déli, délkeleti országrészben néhol az ég is megdörrenhet. A döntően északi, északnyugati szelet élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős, esetleg viharos lökések kísérhetik, a déli tájakon a délnyugati, nyugati szél élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között valószínű, de délkeleten ennél jóval magasabb értéket is mérhetnek.

Kiadták a riasztást az egész országra

Hivatkozás másolása

Pénteken a naptári nap szerinti csapadékösszeg átlagosan ~ 15-30 mm körül alakulhat az országban. A lokálisan 30 mm feletti csapadék az Északi-középhegység térségében valószínűbb.

Péntek reggeltől, estig előbb a Dél-Alföldön, majd napközben elsősorban az Alföld keleti részein villámtevékenység is kísérheti az intenzív záporokat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés