Hirdetés

Irgalmatlan sok eső jön, ezekre a vármegyékre adták ki a figyelmeztetést

Nap Híre portré Nap Híre

Erős szél, jégeső és rengeteg eső érkezik a zivatarokkal pénteken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, időnként erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. A Dunakanyar, a Duna vonalának tágabb térségében, valamint a Dunántúl keleti részén helyenként a délelőtti órákig helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Délután elszórtan lehetnek ilyen csapadékgócok, melyeket felhőszakadás kísérhet.

Délután elszórtan lehetnek ilyen csapadékgócok, melyeket felhőszakadás kísérhet. Legkisebb eséllyel a Dunántúl északnyugati, nyugati tájain fordulhat elő csapadék.

Az északias szelet több helyen élénk, főleg a Nyugat-Dunántúlon erős lökések is kísérhetik, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

Zivatarok és felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést mára

Hivatkozás másolása

Pénteken napközben a Nyugat-Dunántúl kivételével elszórtan számíthatunk zivatarok kialakulására. A zivatarokat viharos széllökés és jégeső (1-2 cm) kísérheti, az intenzívebb gócokhoz emellett felhőszakadás is társulhat. Szombatra virradóan a zivatartevékenység a Duna vonalában maradhat fenn.

Zivatarveszély miatt 15 vármegyére adtak ki figyelmeztetést.

Felhőszakadás miatt 8 vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok. Mint írták, az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés