Hirdetés

Ez igazi rémálom! Egekbe szökhet az eper ára a magyar boltokban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A magyar fóliasátrakban már elkezdett érni a magyar földi eper, azonban rossz hír, hogy idén még borsosabb lesz az ára, mint a korábbi években.

A legtöbb magyar vásárló még csak nézegeti az üzletekben az epret, mindössze néhányan vásárolnak belőle, ráadásul még inkább csak görög eper kapható, aminek az ára jelenleg 1700 forint körül van. Magyar eper is kapható itt-ott, de ez még éretlen és a kilója 2-3 ezer forint között mozog - írja az Index.

A fóliasátrakban ültetett eper ára az egekbe fog szökni az idei évben, ugyanis kilója 7000 forint körül várható. Szabadföldi epernek a szezonja egyébként májusban kezdődik majd, ez valamivel olcsóbb lesz, de az áremelkedés ezt sem fogja elkerülni. Ennek ellenére a termelők kedvező eperszezonra számítanak hazánkban.

A szamóca szüretelése az üvegházakban és a fűtött fóliákban április 10-20. között indul, a fűtetlen termesztőberendezésekben pedig a hónap második felében indulhat a betakarítás. A piacon azonban majd csak május első felében fog megjelenni nagyobb mennyiségben a magyar szamóca, amikor megindul a szabadföldi termés betakarítása.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés