Hirdetés

Ma érkezik az emelt nyugdíj, de sok nyugdíjas bajban marad

 portré

Van, akinek legfeljebb hat ezer forinttal emelkedik csak a nyugdíja, míg mások akár 45 ezer forinttal is többet kaphatnak.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, a kormány 15 százalékkal emelte a nyugdíjakat január 1-től. Ám vannak idősek, akik azután is bajban maradnak, miután ma megkapják az emelt összeget. 

Bár a kormánypárti politikusok egyöntetűen azt hangoztatják, hogy a példátlanul magas emeléésel nagyon jól járnak az idősek, hiszen közel 27 ezer forinttal több pénz érkezik majd a számlájukra, azonban a KSH adatatai szerint nem minden szépkorú jár jól. 

Annak a több mint 54 ezer embernek, akinek a nyugdíja kevesebb mint 40 ezer forint, az emelés legfeljebb 6 ezer forintot jelent, míg egy 123 300 ezer forint feletti nyugdíjjal rendelkező társuk legalább 45 ezer forinttal kap többet. 

A reálértékek megőrzéséhez nem elegendő ekkora mértékű emelés

Hivatkozás másolása

Hiába emelkedik kétszázezer forint fölé az átlagnyugdíj Magyarországon, az idősek háromnegyede ennél kevesebb pénzt kap, és mivel a Magyarországon megvehető élelmiszerek ára 47,2 százalékkal volt magasabb novemberben, mint egy évvel korábban, így kizárt, hogy a reálértékek megőrzéséhez elengendő ekkora mértékű emelés. Vélhetően év közben idén is szükség lesz a nyugdíjak kiegészítésére, ahogy azt Farkas András nyugdíjszakértő többször is nyilatkozta - írja a lap. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés