Hirdetés

Szörnyű dolog történt a WHO egyik orvosával Afrikában

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ismeretlen fegyveresek elrabolták az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik orvosát Mali keleti részén – közölte az ENSZ sajtóirodája kedden. 

Mahamadou Diawarát hétfőn hurcolták el; az autójából rángatták ki Menakában. A város az ország keleti részén fekszik, ahol jelenleg aktívak az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető dzsihadista csoportok.

A támadók csak az orvost vitték magukkal, a férfi sofőrjét nem. Diawara a WHO megbízásából 2020 eleje óta irányította az erőszak által fenyegetett távoli közösségek orvosi ellátását - írja a 168.hu.

Malit az országban 2012-ben kitört felkelés óta politikai, gazdasági és humanitárius válság sújtja, amely elősegítette a dzsihadisták térnyerését. Az Iszlám Állam és az Al-Kaida szövetségesei rendszeresen támadnak meg civileket, katonákat és az ENSZ békefenntartó erőit is.

Az ország középső része az erőszak melegágya, és a konfliktus a szomszédos Burkina Fasóra és Nigerre is átterjedt. A dzsihadisták jelentős területeket foglaltak el, emberek ezreit ölték meg, és csaknem kétmillió embert elhurcoltak el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés