Hirdetés

(18+) Kegyetlen anya: Hagyta meghalni a saját beteg fiát egy 76 éves baranyai nő

Nap Híre portré Nap Híre

Az asszony nem gondoskodott a beteg fia megfelelő ellátásáról.

A Pécsi Ítélőtábla – a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványára - megváltoztatta a bíróság ítéletét azon vádlott büntetőügyében, aki beteg fiának megfelelő ellátásáról nem gondoskodott, ami a sértett halálához vezetett.

A 76 éves vádlott alkoholista életmódot folytató, megromlott egészségi állapotú fiával egy Baranya megyei településen, romos, elhanyagolt családi házban élt. A sértett a rendszeres orvosi kezelést, illetve a környezetéből érkező segítséget elhárította, anyját rendszeresen alkohol beszerzésére utasította.

2021. november 18-án, délelőtt, a sértett otthonában a heverőről a földre esett, ahonnan ittassága és gyenge fizikuma miatt nem tudott felkelni. A vádlott egyik szomszédjához fordult segítségért, aki egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott segíteni, ezért a másik szomszédhoz küldte. A másik szomszédtól azonban az anya már nem kért segítséget, mentőt nem hívott, illetve utóbb a szomszéd kérdésére sem tett említést fia állapotáról. A sértett 2 napon át feküdt a földön a fűtetlen, hideg szobában, melynek következtében életét vesztette.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat a 2022. decemberében hozott ítéletével gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette - írják az ügyészség honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés