Hirdetés

Pech: defektet kapott, amikor a rendőrök elől menekült

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Csúnyán pórul járt az embercsempész, aki most akár 2 év 4 hónapot kapott.

Magyarország Ügyészsége

Még november 30-án vett fel járművébe 10 szír állampolgárt egy lengyel embercsempész magyar-szerb határnál, hogy az illegális bevándorlókat a magyar-szlovák határhoz szállítsa. A szíreknek egyébként Németország volt a végső úticéljuk.

A lengyel férfit az M5, majd az M0 autóúton az M1 autópálya irányába történő haladása során rendőrjárőrök ellenőrizni akarták, azonban a férfi a jelzések ellenére továbbhajtott. 

Végül az M0 autóút 14-es kilométerénél, Budapest XXII. kerületében a menekülő autó defektet kapott és irányíthatatlanná vált, amelynek következtében a terhelt a gépkocsival nekiütközött egy szabályosan közlekedő másik járműnek.

Ekkor a sofőr kiszállt a még mozgó és lassuló járműből, és megpróbált a helyszínről futva elmenekülni, azonban a rendőrök elfogták.

A férfi gyorsított eljárásban került a bíróság elé. Itt 2 év 4 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték és 5 évre kiutasították Magyarországról. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a börtönbüntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, valamint azért is, hogy a bíróság a kiutasítás tartamát a szabadságvesztés kétszeresében határozza meg, ennél hosszabb tartam ugyanis a törvény szerint nem szabható ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés