Hirdetés

Elton John nyugdíjba vonul - megható szavakkal búcsúzott a közönségtől

Garai Kitti portré Garai Kitti

Elton John szombaton tartotta a búcsúkoncertjét utolsó turnéja utolsó állomásán. A 76 éves legenda Stochholmban lépett fel utoljára. 

A zenész 2018 óta turnézott a Farewell Yellow Brick Road című, 330 állomásos koncertsorozattal. Az utolsó, két és kél órás koncerten huszonhárom slágerét adta elő. Az énekes köszönetet mondott a zenekarának és a stábjának, akik támogatták maratoni búcsúturnéján. Mint mondta, rengeteg csapattal dolgozott már együtt, de ez a zenekar volt a kedvence, mert minden este igazán odatették magukat a színpadon. Nekik a Don't Let the Sun Go Down on Me című dalt küldte. 

Az Index beszámolója szerint Elton John a Your Song és a Goodbye Yellow Brick Road című utolsó száma előtt köszönetet mondott legnagyobb rajongóinak, akik többtucatnyi koncertjén vettek részt. "Fogalmatok sincs, ez mennyit jelent nekem. A legcsodálatosabb karrierem volt, minden képzeletet felülmúlt. Ötvenkét év tiszta örömzene" - mondta a zenész meghatódva. Azt is hozzátette, hogy szerencsés, amiért ilyen életet élt. A főműsort a Saturday Night's Alright for Fightinggal zárta: az előadás alatt aranyszínű konfettit szórtak a tömegre és a zenészekre is.

Az énekes első lemeze megjelenése után, 1970-ben indult először turnéra, azóta pedig nagyjából négyezer koncertet adott legalább 80 országban. A stockholmi koncert végén bejelentette, hogy egy-kétszer még biztosan láthatja a közönség énekelni, azonban turnéja biztos, hogy nem lesz több. 

Chris Martin, a Coldplay frontembere is küldött üzenetet a búcsúzó Elton Johnnak. Az énekes többek között az AIDS Alapítvánnyal végzett munkájáért, az LMBTQ-közösség támogatásáért, a divat- és a zeneiparhoz való hozzájárulásáért is méltatta a búcsúzó előadót. "Nagyon szeretünk, boldog nyugdíjas éveket kívánunk, nagyon hiányozni fogsz!” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés