Hirdetés

Remegtek a hidegtől, 6 fokban vizsgáztak az ELTE hallgatói

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A tanárszakos hallgatók olyan épületben vizsgáztak, ahol már két hete nincs fűtés.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán (BTK) hétfőn hat fokban vizsgáztak tanárszakos hallgatók - írja a Telex.

A vizsgát eredetileg az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba szervezte az egyetem, végül mégis az ELTE D épületébe kellett menniük a hallgatóknak, ahol azonban lassan két hete nem ment a fűtés.

Az írásbeli vizsga két órán keresztül tartott a hatfokos teremben. A lapnak azt írta egy érintett olvasója: “nem éreztük a lábujjainkat, az ujjainkat, remegtünk a hidegtől”.

Az egyetem megerősítette az értesüléseket. A vizsga előtt nem sokkal felmerült műszaki probléma miatt nem tudták az eredeti helyszínen megtartani a számonkérést.

“Mivel az ELTE mindenképpen szerette volna biztosítani a jelenléti vizsga lehetőségét, ezzel elkerülni azokat a kellemetlenségeket, amelyeket a vizsga átszervezése, egy új vizsgaidőpont kiírása vagy a vizsga online lebonyolítása okozott volna, a rendelkezésre álló igen rövid idő alatt az a döntés született, hogy a kérdéses vizsgákat az ELTE Bölcsészettudományi Kar D épületében tartják meg” - írja az ELTE.  Az épületben azonban ennyi idő alatt nem tudták eléggé felfűteni a termeket.

Az egyetem elnézést kért a hallgatóitól.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés