Hirdetés

Elszálltak az albérletárak is, százezer forint alatt már csak ebben a három városban lehet találni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Százezer forintnál kevesebbért már csak Kaposváron, Békéscsabán és Miskolcon lehet találni albérletet. A nagyobb egyetemi városokban az árak szinte már megegyeznek a fővárosi árakkal, vannak városok ahol állapottól függetlenül, átlagosan kétszázezer forintba kerül egy albérlet, rezsi nélkül - írta az rtl.hu.

Budapesten, a legtöbb kerületben legalább másfélszeresére nőttek a kiadó lakások árai az ingatlan.com felmérése szerint. Egyedül Csepelen nem szálltak el az árak, ott már 120 ezer forintért is lehet találni albérletet, ám a főváros belső kerületein akár 50-60 ezer forinttal is többet kérhetnek, mint tavaly nyáron. A legdrágább környéken, az 5. kerületben és a budai 2. kerületben már közel 300 ezer forintba kerül egy hónapban a bérleti díj. 

De nemcsak a fővárosban szálltak el az árak, hanem szinte minden vidéki nagyvárosban is. Debrecenben pédául átlagosan 150 ezer forintért lehet kivenni egy lakást, amivel országosan a középmezőnyben helyezkedik el a város. 

Az elmúlt egy évben Győrben is brutálisan nagyot ugrottak a bérleti díjak, már a tavalyi budapesti árakat is beelőzték. 

Mint írták, már csak Miskolcon, Kaposváron és Békéscsabán lehet találni olyan albérletet, ahol 100 ezer forint környékén megúszhatjuk a bérleti díjat. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés