Elszabadult a pokol Sevillában - focidrukkereket vettek őrizetbe

  • Sport
Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Öt frankfurti futballszurkolót őrizetbe vettek kedden este Sevillában, miután utcai harcba keveredtek a skót Rangers szimpatizánsaival egy nappal a két együttes Európa-liga döntője előtt.

A spanyol rendőrség szerda délelőtti tájékoztatása szerint az őrizetbe vételek azt követően történtek meg, hogy mintegy 200 német éjfél körül a sevillai katedrális közelében skót szurkolókra támadt.

 "A rohamrendőrség egységeinek kellett gyorsan beavatkozniuk, hogy megállítsák az Eintracht Frankfurt drukkereit, akik bántalmazták a Glasgow Rangers szurkolóit" - írta közleményében a rendőrség.

A támadás az első incidens volt a városban az El-döntőre érkezők között, de nem elképzelhetetlen, hogy lesz még dolguk a rendőröknek, ugyanis mintegy 150 ezer német és skót vendég utazik a városba, annak ellenére, hogy a mérkőzést ennél jóval kevesebb néző tekintheti meg a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

Az országos rendőrfőkapitány korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendfenntartó erők számára hatalmas kihívást jelent a meccs, amelyre 3100 rendőrt vezényeltek a városba az ország más pontjairól. Mellettük a helyi rendőrök és polgárőrök vigyáznak a rendre Dél-Spanyolország legnagyobb városában.

Cimkék:
  • Sevilla
  • labdarúgás
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet