Hirdetés

Jobbról előzték a szirénázó mentőt az M3-ason - videó

Garai Kitti portré Garai Kitti

Felháborító videó terjed a magyar internetezők körében két autósról, akik annyira sietettek, hogy még a szirénázó, 145 km/h-val haladó mentőautót is megelőzték. 

"Mi 140-160 km/h sebességnél a külső sávot nem használtuk, mivel jobbratartási kötelezettség van/lenne, és elvileg mindenki ott közlekedik" – mondta a mentőautó vezetője, aki azt is hozzáfűzte, hogy a beteg állapota és a gyors haladás zavartalansága miatt jobb volta belső sávot választani, ugyanis kerülgetni nem szerencsés ilyen helyzetben. 

Két autós azonban nem értékelte ezt a sebességet, ők úgy gondolták, inkább jobbról megelőzik a mentőautót. 

"Tisztában vagyunk vele, hogy az elhaladás és előzés nem azonos fogalmak a KRESZ-ben és ennél az esetnél alapvetően elhaladás történik (sebességtúllépéssel), de érdemesnek találtuk ezt a felvételt arra, hogy bemutassuk nektek elgondolkodtatásképpen” - idézte a mentősöket a 24.hu.

Nemrégiben egy másik türelmetlen sofőrről is beszámoltunk. Az eset Budapesten történt, a Nagy Lajos király útján egy kukásautó mögött torlódott fel a forgalom, nagyjából 10-15 autó. Köztük volt a BMW-s is, aki megelégelte a várakozást, felhajtott a járdára és ott próbálta megelőzni a kukásautót.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés