Hirdetés

Mire kell Elon Musknak ennyi pénz? Hatalmas hitelt vett fel a világ leggazdagabb embere

Nap Híre portré Nap Híre

Ráadásul nem is kis összeget vett fel.

Elon Musk a világ leggazdagabb embere, ám nemrég kölcsönre volt szüksége. A Tesla vezére egy beszámoló szerint egy másik vállalatához, a SpaceX-hez fordult 1 milliárd dollárért. Igaz nem sokkal később kamatokkal együtt vissza is fizette a hatalmas összeget, most pedig mindenki azt találgatja, hogy mire kellett neki ez a pénz.

Ráadásul nem először fordult elő, hogy Musk a SpaceX-hez fordult pénzügyi segítségért. Korábban 20 millió dollárt biztosított számára az űripari cég. A pénz akkor azért kellett neki, hogy megmentse a pénzügyi nehézségekkel küszködő Teslát. 2015-ben és 2016-ban pedig a SpaceX összesen 330 millió dollárt fektetett be egy másik Musk-cég, a Solar City által kibocsátott kötvényekbe. 2017 után pedig Musk személyesen is egyre nagyobb hiteleket vett fel a SpaceX-től, köztük egy 100 és 300 millió dolláros kölcsönt - írja az Origo.

A szakemberek szerint azonban a tavalyi 1 milliárdos hitel több okból is különös. Egyrészt azért, mert tetemes üsszegről van szó, másrészt pedig azért, mert a SpaceX éppen tavaly emelte meg 1 milliárd dollárra Musk hitelfelvételi limitjét, amit hamar igénybe is vett az üzletember. Ráadásul éppen akkoriban vette fel a kölcsönt, amikor Musk felvásárolta a Twittert, így nem kizárt, hogy ennek is köze lehet a hitelhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés