Hirdetés

Elon Musk nagyon kihozta a sodrából az ausztrál miniszterelnököt

Nap Híre portré Nap Híre

Az X nevű közösségi oldal nem volt hajlandó eltávolítani a Sydney-ben történt templomi késelésről készült felvételeket, ez pedig rendkívül felboszantotta az ausztrál miniszterelnököt. Olyannyira, hogy arrogáns milliárdosnak nevezte a platformot rtulajdonl Elon Muskot. 

Hétfőn egy ausztrál bíróság felszólította az Elon Musk tulajdonában lévő X-et, hogy távolítsa el a múlt heti Sydney-ben történt támadásról készült felvételeket. Az üzletember ezután cenzúrával vádolta meg az ausztrál kormányt, a miniszterelnöknél pedig itt szakadt el a cérna – írja a BBC

"Elon Musk úgy képzeli, hogy nem csak a törvények, de a józan ész felett is áll" – háborgott Albanese az ABC Newsnek.

Múlt héten Ausztrália egyik független szabályozó hatóságának biztosa súlyos bírságot helyezett kiltásba az X, illetve azon közösségi médiaplatformok ellen, amelyek nem távolítják el a késelésről készült videókat. Az X pedig úgy érvelt, hogy abiztos végzése nem tartozik az ausztrál törvények hatálya alá. A miniszterelnök szerint felháborító, hogy az X nem akar eleget tenni a kérésnek, míg Musk szerint ez az egyetlen olyan platform, amelyik még igazat mond. 

A platformnak 24 órája van arra, hogy eleget tegyen a hétfő esti végzésnek. Az ügyben a napokban egyébként várható egy újabb meghallgatás is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés