Hirdetés

Előbb hibázott, aztán jól feljelentette a benzinkutas a vétlen autóst

 portré

Csupán tankolni ment be a benzinkúthoz a sztárújságíró, és egy olyan bűnügyben találta magát, aminek ő a negatív főszereplője.

Nincs ember a hazai sajtóban, aki ne ismerné Mészáros Menyhért László újsáígíró, a Kacsa magazin főszerkesztője nevét. A sztárriporter épp egy vidéki munkára indult, amikor Budapest határában gyanútlanul betért egy kútra. Miután megtankolta a kocsit, fizetett és ment tovább a dolgára. Na, ez az ügy, amiért egy hónapja rendőrségi idézést kapott.

A levélből minden kiderült, csak az nem, hogy miért is kell megjelennem a Gárdonyi Rendőrkapitányságon. "Épp a születésnapomra, május 10-re szólt az idézés, így ünneplés helyett bosszankodás várt rám - nyilatkozta Menyhért-Mészáros László a naphire.hu-nak. Dühítő volt, mert fogalmam sem volt róla, hogy miért akarnak kihallgatni. Újságíróként a minap nyertem egy becsületsértési pert, arra gondoltam, talán a vesztes fél nem hagyta a annyiban és ő is feljelentett valamiért.

Az újságíró elhűlve hallgatta a nyomozót, miszerint amikor februárban az M3-as autópálya kivezető szakaszán egy benzinkútnál tankolt, a pénztáros tévedésből 6 ezer forinttal több pénzt adott vissza neki, amit ő zsebre tett és távozott. Ezért csalással gyanúsítják és beidézték, hogy tegyen vallomást az ügyben. "Emlékszem az esetre, éppen Balmazújvárosba indultam aznap, amikor megálltam tankolni. Megnéztem a videófelvételt, látszik, úgy tettem el a visszajáró pénzt, hogy meg se számoltam azt. Ugye, nem gondolja senki, hogy 6 ezer forintért eljátszom a becsületemet – hüledezett a riporter.

Aki azt sem érti, hogy miért csak a vásárlóra érvényes az üzlet szabálya, miszerint a pénztártól való távozás után nem lehet reklamálni. Az újságíró azon is csodálkozott, hogyan talált rá a rendőrség, hiszen nem is a saját kocsiját tankolta meg, a tulajdonosnak pedig - állítása szerint – a hatóság nem küldött értesítést, senki nem is kereste őt az üggyel kapcsolatban.

"Nem fogadtam ügyvédet, mert ártatlan vagyok a dologban, szerintem ejteni kell az ügyet. Ha pedig hibázott a kút munkatársa, a tévedéséért viselje ő a következményeket. Az pedig elfogadhatatlan, hogy pont ő tesz feljelentést a jóhiszemű autós ellen" – vélte az újságíró.

Tény, hogy a benzinkutak üzemeltetői hosszú évek óta harcban állnak az ügyeskedőkkel, akik kedvenc trükkje, hogy hamis rendszámot tesznek a kocsira, majd tankolás után fizetés nélkül elmenekülnek. De a fordított esetre is akad példa bőven, a leggyakoribb, mikor a kút pénztárosai szándékosan elterelik a nagy címletű bankjeggyel fizető autósok figyelmét, és kevesebbet adnak vissza a kelleténél.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés