Hirdetés

Elképesztő tragédia, aknarobbanásba halt bele egy férfi

 portré

Szerencsétlen balesetet szenvedett egy 55 éves férfi csütörtökön, Solymáron. N. István az udvarán dolgozott, amikor egy robbanás után súlyos sérüléseket szenvedett. 

A pletykák szerint a férfi a földalatti tárolóban benzint gyűjtött, ami valahogyan detonációhoz vezetett, azonban a rendőrség a Blikknek küldött válaszában cáfolta az állítást. Egészen más okozta a solymári férfi vesztét. 

A solymári ház tulajdonosa az udvari aknában felhalmozott zöldhulladékot akarta elégetni. A kupacra égésgyorsító folyadékot öntött, majd meggyújtotta azt. Az égésgyorsító gőze berobbant, és felrepítette az akna fedőlapját, amely eltalálta a férfit, aki életveszélyes fejsérülést szenvedett. Kórházba vitték, ahol a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt

– közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tragédiát egy fiatal házaspár szinte testközelből nézte végig, ugyanis éppen a ház előtt sétáltak el, amikor a robbanás megtörtént. 

Az erdőből kiérve, pont arra az útra érkeztünk. Néhány méterre lehettünk, amikor egy hatalmas detonáció után a vas aknafedő legalább húsz méter magasba repült és egy, az úton haladó kocsi mellé zuhant. Ekkor még nem láttuk, hogy ember lett volna odalent, de a biztonság kedvéért azonnal hívtam a 112-es segélyhívót. Amikor az út másik felén megláttam egy baseballsapka maradványait, sejtettem, hogy valaki lehetett az aknában 

– emlékezett vissza Kazinczky Tamás.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés