Hirdetés

Elképesztő sporttörténelmet írt Cristiano Ronaldo

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Futballtörténelmet írt Cristiano Ronaldo, aki az első focista lett, aki öt világbajnokságon is gólt szerzett. Az elképesztő sporttörténelmet a katari világbajnokságon írta meg a portugál sztárjátékos, amikor csütörtök délután a csapatával a Ghána ellen léptek pályára.

Az eddigi eredmények alapján azt tapasztalhattuk, hogy ezen a világbajnokságon bármi megtörténhet, de a Portugália-Ghána meccs mégis a papírforma szerint alakult. Az európai csapat sokkal többet birtokolta a labdát, ráadásul Ronaldo több helyzetet is ki tudott alakítani, igaz sokáig még így sem volt szerencséje.

Végül mégis sikerült sporttörténelmet írnia, hiszen a 70. perc környékén gólt szerzett, ezzel pedig ő lett az első focista, aki öt világbajnokságon is gólt rúgott a karrierje során. Azonban nem kellett sokat várni, mert a ghánai együttes hamar egyenlíteni tudott.

A portugál válaszra nem kellett sokat várni, mert Felix kihasználta a védelem megingását, amivel ismét náluk volt az előny. Sőt, két perccel később a csereként beállt Leo is megtette ugyanezt, amivel úgy tűnt, eldőlt a H csoport második találkozója - írja a Liner.

Aztán a 89. percben Bukari izgalmassá tette az utolsó perceket a góljával, ezúttal a portugál védelem hagyott ki, amit kegyetlenül kihasznált az ellenfél. Végül 3-2-re nyert Portugália egy kifejezetten izgalmas mérkőzésen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés