Hirdetés

Nem vicc: életveszélyes betegséget okozhat a házikedvence

Nap Híre portré Nap Híre

Az afrikai óriáscsiga egyre népszerűbb háziállat Európában, egy svájci kutatás azonban arra figyelmeztet, hogy veszélyes lehet az emberre nézve - írja a Liner.

A Lausanne-i Egyetem tudósai egy tanulmányban hívták fel arra a figyelmet, hogy az óriáscsigák olyan fonálférek-parazitát adhatnak át az embernek, amely agyhártyagyulladást okozhatnak. Cleo Bertelsmeier, a tanulmány egyik kutatója közölte, hogy a közösségi médiában rengeteg olyan kép látható, amelyen az óriáscsiga hozzáér az ember bőréhez vagy akár a szájához. 

A szakértő azonban hozzátette, hogy a csiganyálnak nagy a kockázata, ugyanis a kórokozókat is átadhatja vele az embernek. 

A tanulmány társszerzője, Jérome Gippet pedig hangsúlyozta: az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy saját maguk és családjuk egészségét is kockáztatják, amikor kézbe veszik vagy az arcukhoz emelik az óriáscsigát.

A naphire.hu azt is megírta, hogy ádáz csigák okoznak fejfájást, miután megtelepedtek egy devoni postaládában és folyamatosan szétrágják a bedobott leveleket. A brit Royal Mail arról számolt be, hogy a puhatestűeket nap mint nap eltávolítják, de mindhiába, ugyanis azok rögtön visszaköltöznek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés