Hirdetés

Életmentő műtéten esett át a Honvéd kórházban megszúrt orvos

 portré

A Honvéd kórházban fekvő zavart beteg szíven akarta szúrni az ügyeletes orvost, akinek a tüdejét érte a kés pengéje.

Rendőrök strázsálnak a Honvéd kórházban a támadó kórterme előtt, akivel szemben emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás - tudatta közleményében a BRFK. A csütörtök éjjel történt támadás híre megrázta a kórházi dolgozókat, egy emberként szorítanak kollégájuk felépüléséért.

A Honvéd kórház gyanútlan orvosának esélye sem volt a támadóval szemben
A Honvéd kórház gyanútlan orvosának esélye sem volt a támadóval szemben Fotó: koronavirus.gov.hu

Mint azt a naphire.hu is megírta, egy 54 éves beteg, G. Imre minden ok nélkül megnyomta a tűzjezőt., majd a riasztásra érkező orvost, Sz. Milánt a késével megszúrta. Kideült, hogy a támadó a gyanútlan orvos szívére célzott, de az orvosnak sikerült elmozdulonia, így a penge a tüdejét érte. 

A Blikk információi szerint az orvos rengeteg vért veszített, de azóta megoperálták, sikerült megmenteni az életét. A dokit a betege az internetes fórumokon dicsérik hálával gondolnak rá. Gyógyulásáért a felesége is szorít. A Honvéd kórházban tavaly márciusban volt már példa hasonlóan súlyos támadásra, akkor egy kínai férfi sebészollóval szurkált össze egy lélegeztető-gépre kapcsolt, covidos tanárnőt, aki belehalt a sérüléseibe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés