Hirdetés

Megmentette egy idős bácsi életét a hős budapesti postás

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Elképesztő életmentésről számolt be a közösségi oldalán a Magyar Posta.

A Facebookon közzétett bejegyzésükből kiderült, hogy Borgulya Tamás, a Budapest 72 posta kézbesítője a napokban csatlakozott "az életmentő postások társaságához". Mint írták, a postás már egy ideje kapcsolatban volt a 91 éves Ernő bácsi szintén idős rokonával, mivel egy korábbi betegsége idején telefonszámot cseréltek. Nemrég pedig az aggódó rokon felhívta a postást, hogy Ernő bácsi másfél napja nem reagál a telefonhívásokra.

Ennél többet nem is kellett mondani a hős postásnak, aki azonnal felkereste az idős úr otthonát. Bekopogott hozzá, majd szólongatni kezdte, amire halk választ kapott a lakás mélyéről.

Kérem, segítsen, Tamás!

- mondta Ernő bácsi. Az ajtó azonban zárva volt, így Tamás hátralépett és berúgta. "A földön fekve találtam rá. Hívtam a mentőket, hamar kiderült, hogy az ügyfél combnyaktörést szenvedett. Szegény idős úr majdnem két nappal korábban esett el, és ugyan hallotta, hogy a rokona hívja, nem tudott elkúszni a telefonig" - idézte fel a történteket a postás.

Tamás hozzátette, hogy a postások fontos szerepet játszanak a szépkorúak életében, mert gyakran ők jelentik számukra az egyetlen kapcsolatot a külvilággal. Sőt a hős életmentő azt is elárulta, hogy a szabadidejében is szívesen segít az idős embereknek, gyakran be is vásárol nekik, vagy elmegy a gyógyszereikért a patikába. 

Apró, semmibe sem kerülő szívességek ezek, amikért azonban roppant hálásak. Téved az, aki úgy gondolja, hogy a postás munkája véget ér a levelek kihordásával, mi sok ember életének vagyunk a részei

- zárta gondolatait Tamás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés