Hirdetés

Életfogytiglant kapott a férfi, aki többször megerőszakolta volt barátnőjét, új párját pedig megfojtotta

 portré

A Fővárosi Ítélőtábla életfogytig tartó szabadság vesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte Sz. Tamást, aki többször megerőszakolta volt barátnőjét majd az új párját megfojtotta egy Ladik utcai romos épületbe. 

A 24.hu megkeresésére a Fővárosi Ítélőtábla azt közölte, hogy a táblabíróság egyetértett az elsőfokú bíróság megállapításaival és helyben hagyta az ítéletet.

Az elkövető még 2017 februárjában ismerkedett meg a 19 éves lánnyal, aki a férfi miatt abba hagyta az iskolát és elköltözött otthonról. Először férfi ismerősénél, majd nagymamájánál, végül egy panzióban laktak együtt. Mivel egyikőjük sem dolgozott, gyakran vita és veszekedés alakult ki közöttük a pénzhiány miatt. Május közepétől a férfi egyre agresszívabb lett és többször megpofozta, megcibálta a nőt. A bántalmazás nem csak fizikai, de szóbeli is volt. Párját többször megalázta, önbizalmát pedig teljesen elvette így a lány félni kezdett tőle.

A lány a panzióban közölte Sz. Tamással, hogy elmegy, de erre a férfi dühében több órára bezárta a fürdőszobába, majd mikor kiengedte, megpofozta. Innentől nem engedte áldozatát egyedül közlekedni. Júniustól már rendszeressé váltak verések, késsel fenyegetés és a szexuális aktus kényszerítése is. Egy alkalommal, azzal is megfenyegette a nőt, hogy megöli az öccsét, amennyiben nem létesít vele szexuális kapcsolatot. 

A lány egy júniusi nap megszökött a panzióból, amikor a férfi aludt. Nagyon meleg volt, ezért összeesett a szomjúságtól egy közeli gyógyintézet előtt. A portaszolgálat segítséget hívott, a mentők pedig kórházba vitték. A lány értesítette az édesapját, aki érte ment és hazavitte.

Sz. Tamás két évvel később ismerkedett meg egy 18 éves lánnyal, majd kapcsolat alakult ki közöttük. A 18 éves lány egy hónappal a megismerkedésük után elköltözött a nevelőszüleitől, mert azok nem támogatták a férfival való párkapcsolatát. A férfival való kapcsolata azonban egy idő után romlani kezdett, gyakran összevesztek, a férfi pedig ilyenkor agresszívan viselkedett.

A gyilkosság napján ismét összevesztek és a férfi brutálisan összeverte a lányt, majd megfojtotta. A bűncselekmény után Sz. Tamás lemeztelenítette a holttestet, majd a helyszínen hagyta. 

Sz. Tamást életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték elsőfokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, folytatólagosan, hozzátartozó sérelmére, erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak és kapcsolati erőszak miatt azzal, hogy 30 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen. A Fővárosi Ítélőtábla mindenben helybenhagyta az ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés