Hirdetés

Kedden teljesen új korszak indul a magyar utakon, ez rengeteg közlekedőt fog érinteni

Nap Híre portré Nap Híre

Keddtől kötelező lesz a biztosítás az elektromos rollerek nagy részére.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) arra hívta fel a magyar rolleresek figyelmét, hogy július 16-tól, azaz keddtől már csak kötelező biztosítással lehet e-rollert használni a hazai utakon.

Az e-rollerezőknek közúti ellenőrzés során be kell tudni mutatni a biztosításról szóló igazolást, és bérlés esetén is a használónak kell meggyőződnie arról, hogy az adott rollerre kötöttek-e kgfb-t - írja az RTL.

A szövetség kiemelte, hogy az ötvenezer hazai e-rolleres többsége évi 10 ezer forint alatt találhat megfelelő kötelező biztosítást.

Cselovszki Zsolt, az FBAMSZ elnökségi tagjafelhívta a figyelmet, hogy nem csupán a büntetés elkerülése érdekében érdemes évi tízezer forint körüli összeget szánni az elektromos rollerek kötelező biztosítására, hanem azért is, mert ezekkel a járművekkel is könnyen lehet akár milliós károkat okozni. A kötelező biztosítás csak a másoknak okozott károkat téríti, a rolleresek saját védelmükről balesetbiztosítás megkötésével gondoskodhatnak.

Fontos tudnivaló, hogy a 25 km/óránál nagyobb sebességre tervezett e-rollerek mindegyikére kötelező biztosítást kötni, 14 km/óra felett pedig a 25 kilogrammnál nehezebbekre.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés