Hirdetés

Üzent az OMV, minden magyart érint a döntésük

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg autós várta már ezt a nagyszerű hírt.

Az OMV Hungária Ásványolaj Kft. az év végéig megkezdi hazán nagy forgalmú útvonalain lévő töltőállomásain az elektromos autótöltőpontokból álló hálózat kiépítését. Mint írták, a beruházás az OMV és az Európai Unió által lesz közösen finanszírozva, és egy nagyobb projekt része, amely több mint 400 pont telepítésével járul hozzá a transzeurópai közlekedési hálózat mentén az elektromos autók ultragyors töltését szolgáló regionális hálózat fejlesztéséhez.

A közleményben kiemelték azt is, hogy a 28, egyenként legalább 150 kW teljesítményű, ultragyors töltőpontot 7 helyszínen helyezik el. A készülékek maximális töltőteljesítménye elérheti a 300 kW-ot, és az autó kapacitásától függően körülbelül 10-15 perc alatt képesek egy járművet 200 km-es hatótávolságra feltölteni - közölte az Economx.

Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az OMV 2030-ig tartó stratégiájával vállalták, hogy aktívan hozzájárulnak a régió energetikai átalakításához. "Megkezdtük az alacsony kibocsátású és szén-dioxid-mentes megoldások fejlesztését, amelyre a 2030-ig becsült beruházások közel 35 százalékát, mintegy 11 milliárd eurót tervezünk fordítani. Azzal, hogy európai forrásokat vonz, e megoldások fejlesztése nagyban hozzájárul a gazdasági növekedéshez Magyarországon és Közép- és Kelet-Európában" - tette hozzá.

Az összes állomás telepítése várhatóan 2025 végéig le fog zárulni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés