Hirdetés

Nem vicc, sztrájkolnak az Eiffel-torony dolgozói

Nap Híre portré Nap Híre

Hétfő óta sztrájkolnak az Eiffel-torony dolgozói, emiatt Párizs legismertebb turistalátványossága már második napja zárva van a látogatók előtt.

A szakszervezetek az építmény gazdasági vezetése ellen tiltakoznak, miközben a francia főváros önkormányzata, amely a működtető Société d’exploitation de la Tour Eiffel (Sete) fő részvényese, „jelenleg nem hajlandó tárgyalni” - írja a 24.hu.

A hétfői bezárás több ezer, többségében külföldi látogatót ért váratlanul. A 2023-as összesítés szerint a külföldi turisták teszik ki az Eiffel-torony látogatóinak nyolcvan százalékát.

Mindössze 5 hónappal a párizsi olimpiai játékok előtt a szakszervezetek azt követelik, hogy az önkormányzat változtasson a Sete számára tarthatatlan modellen. Szerintük a városháza „mindenáron és rövid távon a nyereségességre törekszik”, ezért arra kérik a vezetést, hogy inkább “biztosítsa az emlékmű és az azt kezelő vállalat hosszú távú jövőjét”.

Az Eiffel-toronyban legutóbb december 27-én, a tervező Gustave Eiffel halálának századik évfordulóján tartottak munkabeszüntetést a dolgozók.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés