Hirdetés

Egyre több minden derül ki a nőről, aki a szőlőhegyen hagyta a babáját

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy korábban a naphire.hu is beszámolt róla, átadta a horvát hatóság a magyar rendőröknek azt a horvát állampolgárságú nőt, aki a Baranya megyei Márfa szőlőhegyén szülte meg, majd hagyta magára a gyermekét. Az újszülöttre egy nap után találták rá, és bár megpróbálták megmenteni az életét, a kislány végül meghalt a kórházban. 

A Pécsi Törvényszék most közleményt adott ki az ügyben, amelyből újabb részletek derültek ki. A horvát nő alkalmi mezőgazdaságj munkát végzett Magyarországon, terhességét pedig titkolta. Június 15-én délután a társai észlelték, hogy vérzik: ekkor a nő elment egy bokros rész felé, ahol megszülte a kislányát, majd otthagyta. 

Miután visszatért dolgozni, tovább vérzett, ezért a társai úgy döntöttek, hogy orvoshoz viszik Horvátországba, ahol értesítették az egészségügyi szolgálatot, majd kórházba szállították. A kórházban megállapították, hogy nemrég szült, így értesítették a magyar hatóságokat, akik elindultak a csecsemő felkutatására. 

A keresőegységek másnap, június 16-án délután 16 óra 20 perckor találtak rá az újszülöttre, akit kórházba is szállítottak, de a csecsemő az intenzív ápolás ellenére elhunyt. 

A Magyarországon bejelentett lakcímmel nem rendelkező horvát nőt a tettéért tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytik tartó szabadságvesztéssel is büntethetik. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés