Hirdetés

Erre várt az aggódó ország: Suhajda Szilárd felesége is megszólalt

Nap Híre portré Nap Híre

A Nap Híre is beszámolt arról, hogy a Mount Everest meghódítására vállalkozó magyar hegymászó, Suhajda Szilárd műholdas nyomkövetőjének legutóbbi jelzése szerdán, nepáli idő szerint 19:30-kor érkezett, azóta nem jött hír róla. 

Arról is írtunk, mit mondott Suhajda Szilárd még indulása előtt az ATV Start című műsorában.

Időközben Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége és egyben az expedíció itthoni koordinátora segítséget kért férje ügynökségétől – írja a Blikk. Két serpa még szerda éjjel elindult a 7950 méter magasan lévő négyes táborba, ahonnan Szilárd két napja megindította a csúcsmászást, és ahova ereszkedés után megérkezhet.

Legindi Tímea szóban is beszámolt a részletekről a Rádió1 reggeli műsorában. Elmondta, azért is bizakodik, mert tavaly, a Lhoce mászása közben két napig fogalmuk sem volt, Szilárd merre jár a 8516 méter magas hegyen. Tímea ugyanakkor hozzátette, ahogy telnek az órák, felkészült, hogy közleményt kell kiadnia férje eltűnéséről.

A lap szerint a Suhajda Szilárd keresésére megkért két serpa közül az egyik már visszafordult, és a hírek szerint a másik május 25-én, csütörtök délig tartja értelmét extrém magasságban tartózkodni. Egyébként szerda éjjel Márton Peter Price is telefonon kért segítséget. A Londonban élő fiatalember a napokban, május 14-én – szervezett úttal és oxigénpalack segítségével – feljutott a csúcsra, és miután megtudta, hogy Szilárd bajba kerülhetett, felhívta a mászását segítő csapata vezetőjét, aki szintén a csúcs felé tartott csapatával és ígéretet tett, ha szükséges, segítenek Szilárdnak az ereszkedésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés