Hirdetés

Itt van az egynapos autópálya-matrica: Magyarországon a legdrágább

Nap Híre portré Nap Híre

Április 1-jétől, azaz mától, húsvéthétfőtől lehet napi e-matricát vásárolni – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).

Az új úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra érvényes, 0 órától 24 óráig, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható. 

A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján, fontos azonban, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybeesik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem – hívták fel a figyelmet.

A napi matrica bruttó ára a különböző díjkategóriákban 2570 és 5150 forint között alakul, és hétfőtől a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, valamint a nemzetiutdij.hu oldalon is megvásárolható.

A NÚSZ azt kéri az autósoktól, hogy aki nem közvetlenül a társaságnál, például a nemzetiutdij.hu oldalon veszi meg napi e-matricát, érdeklődjön előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről, ugyanis még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni azt április 1-jétől.

A 24.hu felhívta a figyelmet: az új matrica egyébként a személyautóra 5150 forintba kerül – ez a legdrágább a környező uniós tagállamok közül, és másfélszer annyiba kerül, mint Ausztriában, ahol az átlagfizetés majdnem háromszorosa a magyarnak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés