Egy nyolcéves kisfiú mentette meg a nagymamája életét

  • Magyarország
Nap Híre portré Nap Híre

Nyolcéves unokájának köszönheti az életét egy 65 év körüli asszony Dégen. 

A nagymama ugyanis egyszer csak rosszul lett, hátradőlt a székkel és nem mozdult, a kisfiú azonban nem esett pánikba és rögtön felhívta a 112-t. 

A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt munkatársának segítségével megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett. A mentésvezető ezért azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is. 

A fiú eközben kiszaladt az utcára, ahol leintett egy autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte az asszonyon a mellkaskompressziót. Néhány percen belül az enyingi mentősök is a helyszínre értek, akik emelt szinten folytatták az újraélesztést, amelyhez aztán a mentőhelikopter személyzete is csatlakozott. 

Hosszasan küzdöttek a nagymama életéért, ami végül sikerre is vezetett, végül stabilan állapotban szállították kórházba légi úton keresztül. 

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebook-oldalán.

“Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie!”

- nyilatkozta meghatódva a mentőhelikopter szakorvosa az OMSZ-nek. 

Cimkék:
  • OMSZ
  • Országos Mentőszolgálat
  • kisfiú
  • nagymama
  • mentők
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet