Hirdetés

Mire készül az Orbán-kormány? Kórházigazgatókkal egyeztetett a belügyminiszter

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Belügyminisztérium friss közlése szerint Pintér Sándor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott országos kórházi vezetői értekezletet.

"A beteg az első" elnevezésű értekezleten a kórházi vezetők mellett jelen voltak  az egészségügyi irányításért felelős kormányzati szervezetek vezetői, valamint az egészségügyi szakmai és érdekképviseleti szervek vezetői, valamint az irányító vármegyei és városi kórházak igazgatói is - írja a 24.hu.

Az eseményen a belügyminiszter tájékoztatást adott az egészségügyet érintő legfontosabb témákról, kitűzott célokról és feladatokról. Mint mondta, a mostani háborús és szankciós helyzet ellenére a kormánynak változatlanul az a célja, hogy a betegek ellátása egyaránt javuljon a háziorvosoknál, a szakrendelőkben és a kórházakban.

Szó esett arról is, hogy a  a háború és szankciós energiaválság okozta rendkívüli kiadások mellett az idei költségvetésben 1600 milliárddal többet fordítanak az egészségügyre, mint 2010-ben. A kormány folytatja az orvosok és az ápolók béremelését is.

Az orvosok bére legutóbb januárban 11 százalékkal nőtt, az újabb ápolói béremelésre pedig idén júliustól kerülhet sor.

Pintér Sándor kiemelte továbbá azt is, hogy a járvány miatt megnövekedett várólistákat tovább kell csökkenteni annak érdekében, hogy minden beteg időben, a lehető leggyorsabban juthasson hozzá a diagnózishoz és, hogy a kezelés minél előbb elkezdődjön. Emellett fontosnak tartja a további népegészségügyi programok és szűrések kiterjesztését, illetve a háziorvosok által végzett szűrővizsgálatok ösztönzését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés