Hirdetés

Egészen furcsa dolgot művelnek a magyar bankok a pénzünkkel

Nap Híre portré Nap Híre

Vannak olyan pénzintézetek, amelyek a devizabetétre is jóval magasabb kamatot adnak, mint a bankok többsége a forintra.

Arra volt kíváncsi a Bank360, hogy a kedden várható újabb jegybanki vágás előtt hol lehet a legmagasabb betéti kamatokat elcsípni. 

A jegybanki kamatvágások hatására a magasabb kamatokat kínáló kevés banki betéti ajánlat is olvadozni kezdett. Mostanra egyetlen maradt 10 százalék felett, és találni még néhányat 8-9 százalék körül - írja a közlemény alapján az atv.hu.

Aki még a további kamatcsökkentések előtt keres magának betétlekötési lehetőséget, az négy banknál talál 8-11 százalék közötti ajánlatokat: A Gránit Banknál a KamatMax Plusz betét jelenleg 11 százalékos kamatot kínál.

A Cetelem a legmagasabb, 9 százalékos kamatot a két évre lekötött betétekre adja, erre sem kell szochót fizetni. Az egyéves lekötések esetén 8 százalék a kamat, de akkor is 7 százalékkal lehet számolni, ha nem kötjük le a pénzt, ennyit ugyanis a látra is ad a Cetelem. 

A Magnet Bank 3 hónapos lekötésre kínálja a legmagasabb, 9,10 százalékos kamatot, 6 hónapra ez az érték 8,30, 12 hónapra pedig 7,02 százalék fix kamatozás mellett. 

Az Oberbank legkedvezőbb betétje azok számára elérhető, akik legalább 8 millió forintot lekötnek. Ebben az esetben 1 hónapos lekötésnél még 9 százalék a kamat, ami 12 hónapos lekötésig fokozatosan 7,75 százalékra csökken. A TOP betétet ugyan elegendő 100 ezer forinttal indítani, de itt már a legjobb ajánlat is csak 7,25 százalék., 12 hónapra pedig 6,5 százalékig süllyed a kamat. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés