Hirdetés

Felmásztak a vonatra, áramütést szenvedett két egri fiatal

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Áramütés ért két fiatalt az egri pályaudvaron, miután felmásztak egy vagon tetejére – közölte a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn.

Az esettel kapcsolatban Nagy Csaba azt a tájékoztatást adta, hogy a két kamaszt még vasárnap, az esti órákban érte a baleset. Az egyik fiatal könnyű, míg a másik súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező mentők mindkettejüket kórházba szállították.

Mint ismert, az elmúlt években sajnos többször is előfordult, hogy a fiatalok egy-egy veszélyes kihívást teljesítve meggondolatlanul a vonatok tetejére másztak. Jellemzően nincsenek tisztába az ártalmatlannak tűnő játék veszélyeivel, pedig az életüket kockáztatják. Ugyanis a magasfeszültség alatt álló felsővezetéket elég csak megközelíteni ahhoz, hogy akár halálos áramütést okozzon - írták a katasztrófavédelem honlapján.

A szóvivó felhívta mindenki figyelmét, hogy a magasfeszültségű felsővezetéken keresztül az ívkisülés veszélye már 2 méterről fennáll, amely életveszélyes égési sérüléssel járó áramütést vagy akár halált okozhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés