Hirdetés

Edina lett Dubaj királynője - Milliókat és luxusautót nyert a magyar influenszer

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Nyolcszázan jelentkeztek a Miss Influencer versenyre, amit idén Deák Edina Karina nyert meg az Egyesült Arab Emirátusokban. A magyar lányt láthattuk már szépségversenyeken idehaza, de jó ideje tartalomgyártóként építi a karrierjét, és járja a világot. A váratlan győzelmének köszönhetően a jelek szerint most Dubajban horgonyoz majd le, talán ott talán majd rá a szerelem is, hiszen régóta szingli. Hogy miért? A Nap Hírének erről is mesélt. Interjú.

Naphire.hu: Sokaknak ismerős lehetsz - honnan is?

Deák Edina Karina: Elsőként a Formula una, majd a Miss Balaton versenyen találkozhattak velem. Emellett szerepeltem a Stíluspárbaj műsorban és néhány más tévés produkcióban. Az utóbbi években azonban a legtöbbet a social médiában vagyok jelen, ahol megosztom a követőimmel a utazásaim és munkáim során szerzett tapasztalataimat és divattippeket, valamint az életem aktuális eseményeit. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy elindítottam a saját fenntartható ruhamárkámat Balin. Ez nemcsak egy piaci rés betöltése es egy álom megvalósulása, hanem lehetőség arra, hogy a fenntarthatóságot és a divatot összekapcsoljam. Tanulmányaimat Londonban, a neves Condé Nast School of Fashion and Design iskolában végeztem.

Naphire.hu: Mióta dolgozol influenszerként? Milyen tartalmakkal építetted eddig a karriered?

Deák Edina Karina: Lassan 5-6 éve dolgozom, ezt a pályafutásom elején nem neveztem munkának csak hobbi volt. Aztán az influenszerből inkább tartalomgyártóvá nőttem ki magam. Kamerával és drónokkal felszerelkezve a világot járva folyamatosan együttműködtem és dolgoztam ruhamárkák és szállodák digitális tartalmain. Mivel azt gondolom, hogy ma már egy influenszer az vagy egy híresség, vagy egy tartalomgyártó is egyben, így én divattal, utazással kapcsolatos hírekkel, tippekkel, szállodákkal, és a fenntartható divattal, beleértve a saját márkámat is, építem a karrierem. Együttműködések során olyan cégekkel dolgozom, akikkel közreműködve tartalmat gyártok a cégüknek és amikor csak lehet, saját magamnak is. A social mediát sokan csak egy megélhetést generáló anyagi eszköznek tekintik az influenszerek, én szeretném olyan tartalommal képviselni magam a digitális világban, ami hasznos, igényes, és értéket képvisel a mai világban. A tökéletes képek megosztásának az ideje lejárt.

Naphire.hu: Hogyan jött Dubaj és ez a verseny?

Deák Edina Karina: Miután befejeztem a tanulmányaimat Londonban és éppen az albérletem meghosszabbításánál tartottam, értesültem a Dubajban megrendezésre kerülő Miss Influencer versenyről. Mivel a költözésem aktuális volt, és kísértetiesen egybevágott a verseny kampányidőszakával, ráadásul szeretek meleg éghajlaton élni, mint ahogy tettem korábban San Francisco-ban, Szudánban, Szingapúrban és Balin is, a döntés könnyű volt. Ha már kontinenst váltok, szeretnék olyan helyre költözni, ahol új kapcsolatokat építhetek, a verseny során új tartalomgyártó-influenszer barátokra lelek, és értékes munkának szentelhetem magam. Így hát eldöntöttem, hogy egy időre elhagyom Londont, és kipróbálom magam a dubaji versenyen. Emellett a Global Woman Club tagja vagyok, ami egy nemzetközi női vállalkozók tekintélyes clubja, és ahogy Londonban úgy itt Dubajban is lehetőségem nyílik márkám fejlesztésére, új kollekció gyártására és azonos gondolkodású női vállalkozókkal való kapcsolattartásra.

Naphire.hu: Számítottál rá, hogy lehet esélyed? 

Deák Edina Karina: Őszintén szólva, nem. Nem is azzal a céllal indultam el, hogy megnyerjem a versenyt, hanem hogy lábra tudjak állni az emirátusi piacon, ami az elsődleges célom volt. Összesen 800 induló közül én lettem a győztes. Ami abban segített, hogy felülkerekedjek a többi versenyzőn, az szerintem a tartalmaim minősége és a személyiségem/kisugárzásom volt. Nem volt egyszerű olyan személyt találni, aki megértette, hogy mit szeretnék, és milyen magas színvonalon, de az utolsó pillanatban rátaláltam arra a videósra, akivel bár nem volt egyszerű az együttműködés, nagyon igényes tartalmakat tudtunk létrehozni. Odafigyeltem, hogy minden információ benne legyen a videóban, amit a cégek kértek, és mindezt látványos elemekkel, kreatív ötletekkel ötvöztem, ami révén a cégek legmagasabb elvárásait is ki tudtam elégíteni.

Naphire.hu: Hogyan tovább? Hol folytatod a karriered? Haza kell autóznod a nyereményeddel Dubajból?

Deák Edina Karina: A választ arra, hogy hogyan tovább, nálam sosem lehet tudni. Most a karácsonyt otthon töltöm, aztán Balin az új évet, utána jövök vissza és itt maradok Dubajban, tartalomgyártóként folytatom a munkámat. Emellett elkezdem a ruhák gyártását itt helyben, mivel eddig Balin gyártottam őket, de az elmúlt tíz hónap távollét alatt nehézségeim adódtak a gyárral, nehéz volt távolról irányítani a folyamatokat. Mivel Dubaj tökéletes piac a fenntartható márkám számára, ezért itt szeretném tovább építeni azt. A divatiparban szeretnék mélyebben elmerülni, a megszerzett tudásomat és személyes tapasztalataimat hasznosítani. Olyan tartalmakat szeretnék létrehozni, amelyek felhívják az emberek figyelmét a tudatos vásárlásra, a női önállóság erősítésére. Egyértelműen a divatszakmában és a médiában szeretnék helyet találni magamnak. Szeretnék a Miss Influencer-ben is aktívabban részt venni, tudásommal és személyes tapasztalataimmal hozzájárulni a következő versenyek megrendezéséhez. Komoly terveim vannak azzal kapcsolatban, hogy a versenyt és önmagamat is büszkén képviseljem, de abban is, hogy magát ezt a digitális platformot és annak a színvonalát, stílusát és értékét növelhessem, kiteljesíthessem. Én is hiszek abban, hogy ahonnan az ember profitál, oda vissza is kell adni, és ezt az egyensúlyt fenn kell tartani. Úgyhogy ahol csak van lehetőségem, szeretnék megjelenni nemcsak mint digitális persona, hanem az élő fizikális világban is, ahogy régen Ausztráliában a bozóttüzek idején is tettem, önkéntesként. Továbbra is szeretnék nemes célok mellé állni, a nevemet adni olyan kezdeményezésekhez, amelyekkel felhívhatom a világ figyelmét arra, hogy felelősségünk van abban, hogy ahol csak tudunk, segítsünk másoknak. A nyereményemmel nem kell hazautaznom, mivel itt maradok Dubajban, így boldogan használom majd az autót, amit megnyertem.

Naphire.hu: Magánéletedről mit lehet tudni?

Deák Edina Karina: A magánéletem az utóbbi időben elég csendes. Ez részben azért van, mert a versenyre akartam koncentrálni anélkül, hogy bármilyen dráma megzavarhassa a koncentrációm. Talán jobb is volt így, sikerül mindig a legrosszabb pasikat választani magamnak. Jelenleg szingli vagyok, talán ennyire szingli még sosem voltam: nincs férjem, vőlegényem vagy barátom. A családom és barátaim nagyon szorítottak értem a verseny alatt, Baliról, Londonból, Magyarországról, sőt, a világ minden tájáról.

Naphire.hu: És milyen az ideális férfi a számodra?

Deák Edina Karina: Nagyon fontos számomra, hogy hasonló értékrenddel rendelkezzen a partnerem, mint én. Olyan férfi mellett szeretnék állni, aki elkötelezett az őszinteség és lojalitás iránt, és aki nyitott a családalapításra. Egy ambiciózus, motivált nőt keres, aki folyamatosan fejlődik és tanul. Szeretném, ha ő is szeretne utazni, humoros lenne, két lábbal állna a földön, és magabiztos, férfias személyiség lenne. Olyan férfi, aki mellett nem kell “felfegyverkeznem”, hanem igazi nőként kiteljesedhetek és letehetem azokat a páncélokat, amelyeket a modern világban való boldogulás érdekében öltöttem magamra. Ha szingliként ahol valódi nőként érvényesülhetek, akkor párkapcsolatban szárnyalni szeretnék és nem megalkudni. Fontos, hogy ez a valaki tudja azt a életszínvonalat biztosítani társként, amit én is megteremtek magamnak. Ha a férfi nem akar a tenyerén hordozni, akkor ne akarjon mást sem. Tisztában vagyok az értékeimmel, és a mai fejemmel már nem megyek be komolytalan időpocsékolásokba… (Talán ezért nem is fordul meg évek óta a fejemben, hogy magyar férfival ismerkedjek, aki fizikálisan ott is tölti az év nagy részét.)

Címlapfotó: Instagram/deakedinakarina

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés