Hirdetés

Rendkívüli hír: jön a nyugdíj, dupla pénzt kapnak ma a nyugdíjasok

Nap Híre portré Nap Híre

Ma kapják meg a nyugdíjasok a szokásos havi nyugdíjukat, ráadásul ma a járandóság mellett a 13. havi nyugdíj is érkezik. Mindez azt jelenti, hogy az idősek dupla annyi pénzt kapnak, mint a többi hónapban.

A dupla nyugdíjellátással járó nagy összegű készpénzkifizetések miatt a megszokottnál két nappal korábban, február 12-én hétfőn kezdi meg a posta a nyugdíjak kézbesítését. A két ellátás összege egyazon utalványon érkezik, amelyen a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek. A postai kézbesítés ütemezetten, a szokásos sorrendben valósul meg és a hónap végéig tart.

Azoknak, akik átutalással kapják a nyugdíjat, szintén február 12-én érkezik meg a számlájukra a február havi és a 13. havi nyugdíj - írja a Ripost. 

Varga Mihály pénzügyminiszter korábban közölte, hogy a nyugdíjasok februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt.

Mint azt a naphire.hu is megírta, nagy változás jön a nyugdíjaknál, ugyanis átáll a Magyar Államkincstár fizetési rendszere. A bejelentés szerint a nyugdíjkifizetések Azonnali Fizetési Rendszerbe terelését tervezik az államkincstárnál, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjasok számláján azonnal megjelenik majd az összeg, amint a kincstár elindította a fizetési tranzakciót.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés