Drámai életmentés a székesfehérvári strandon

  • Bűnügy
Farkas Nóra portré Farkas Nóra

Szemtanúk húzták ki a vízben elmerülő 55 éves férfit a székesfehérvári strandon. Egy éppen ott tartózkodó szabadnapos orvos élesztette újra.

Július első hétvégéjén, egy bejelentés szerint, a helyi strandon egy 55 év körüli férfi merült a víz alá. Több szemtanú is a bajba jutott férfi segítségére sietett és azonnal mentőt hívtak. A tapasztalt mentésirányító instrukciói szerint megvizsgálták, ám a férfi ekkor már nem lélegzett.

A férfi szerencséjére a helyszínen tartózkodott egy szabadnapos orvos is, aki rögtön hozzálátott az újraélesztéshez, melyhez a strandon található félautomata defibrillátort is igénybe vette. A gyorsan kiérő mentők emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett szakszerű mellkasi nyomásoknak köszönhetően rövid időn belül sikerre vezetett. A beteget így stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők, írta közleményben az Országos Mentőszolgálat.

Cimkék:
  • életmentés
  • strand
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet